Vajinismus hangi doktor bakar, vajinismus hangi bölüm?

Vajinismus problemi yaşayan kadınların en çok merak ettiği biri de Vajinismus hangi doktor bakar? sorusu oluyor.

Vajinismus hastalığının tedavisi ve diğer cinsel terapilerde dinamik, bilişsel ve davranışsal yaklaşımlar uygulanmaktadır. Bu tedavi yaklaşımına “holistik cinsel terapi” veya “bütüncül cinsel terapi” adı veriliyor.

Vajinismus problemine bakan doktorlar bu alanda uzman jinekologlar, cinsel terapistler ya da vajinismus tedavi merkezleri oluyor.

bu meseleyi çiftler utanç, suçluluk, yenilgi, öfke, kırgınlık duygularıyla kimseyle paylaşamamakta, ailelerin ve çevrelerin çocuk konusunda baskı yapmaları sebebiyle bir jinekoloğa başvurmaktadırlar.

Ülkemizde cinsel terapi ile uğraşan jinekolog sayısı az olduğu için birçok başvuru hüsranla sonuçlanmakta, çiftlerin başarıya olan inancı gün geçtikçe azalmakta ve çözümlenebilir bir sorun olan vajinismus, içinden çıkılamayacak derecede büyümekte ve evliliklerin bitmesiyle sonuçlanabilmektedir.

Böyle bir sıkıntıyla karşılaşan kadının öncelikle jinekolojik muayeneden geçmesi ve sonra da bir cinsel terapist tarafından terapiye alınması gerekmektedir.

Vajinismus tanısı konulduktan sonra, geçen süreye ve altta yatan travmanın ağırlığına bağlı olarak kişiye göre değişen sürelerde tedavi uygulanır. Tedaviye jinekolojik muayene ile başlanır. Daha sonra cinsel terapist tarafından her iki eşle de ayrı görüşmeler yapılarak vajinismusun altta yatan sebebi araştırılır.



Vajinismusta herhangi anatomik bir bozukluğun olup olmadığını anlamak ve vajinismusu derecelendirmek için jinekolojik muayene yapılır. Ancak jinekolojik muayene esnasında vajina içerisine herhangi muayene aleti veya parmak sokulmamakta, sadece dokunarak gözlem yapılmaktadır. Sanıldığı gibi ağrılı ya da acılı bir işlem değildir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar