Hangi cilt için hangi kil maskesi?

Cilt bakımı için kil kullanımı artık geleneksel bir yöntem haline geldi. Genel olarak tüm kil çeşitlerinin ölü hücreleri uzaklaştırmak, bağ dokusunu güçlendirmek ve kan- lenf dolaşımını arttırmak gibi özellikleri bulunuyor.

Kilin kırmızı, yeşil, mavi, gri, pembe, sarı ve beyaz gibi birçok farklı renge sahip çeşitleri var. Her kilin kendine özgü mineral ve aktif enzim içeriği var ve aslında kile kendine has rengini veren de bu içerik.

Mineral özelliklerinden dolayı farklı cilt tipleri için yararlı olabilen kil, akne ve cilt kuruması gibi dermatolojik hastalıklar üzerindeki olumlu etkilerinden tutun da daha genç görünen bir cilde sahip olmanızı sağlayan yaşlanmayı geciktirici (anti-aging) özelliği ile de cilt sağlığımız için son derece önemli. Kilin faydalarının yanında, kullanımının kolaylığı ve ekonomik olması da cilt bakımında tercih edilme sebeplerinden.

Beyaz Kil

Beyaz kil veya diğer adıyla kaolinin oldukça güçlü antibakteriyel ve detoks etkisi vardır. Beyaz kil gözeneklerde biriken toksinleri ve kirleri çıkararak cildi temizlemek için günlük olarak kullanılabilir. Bunların dışında cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olan beyaz kil, cildin genç ve sağlıklı görünmesini sağlar. Düzenli olarak kullanıldığında ilerleyen zamanlarda cilt pürüzsüzleşir ve kaymak gibi görünmeye başlar.

Gri Kil

Yapılan araştırmalar kalsiyum bentonit kilinin sivilcelerle mücadelede oldukça etkili olan antibakteriyel özelliklere sahip olduğunu gösteriyor. Bentonit kil kan dolaşımının hızlanmasını sağlayarak sivilce ve döküntülerin iyileşmesine yardımcı oluyor. İnatçı aknelerin tedavi edilmesinde oldukça faydalı olan gri kilin haftada iki kez düzenli olarak kullanılması tavsiye ediliyor. Bu tedavi ilk başlarda aknelerinizi kötüleştirip, sayılarını arttırabiliyor. Ancak bu durum cilt altında biriken toksin maddelerin atıldığının bir göstergesi. Tedavinize düzenli olarak devam ettiğinizde kısa zamanda iyileşme sürecine geçecek.

Yeşil Kil

Yeşil kil demir ve magnezyum deposu. Kile yeşil rengini veren de içeriğindeki magnezyum. Demir- magnezyum kombinasyonu cildin okside olmasını sağlıyor. Yeşil kil toksinleri uzaklaştırarak cildi saflaştırıyor. Ayrıca gözeneklerde biriken kirleri çıkartarak siyah nokta oluşumunu önlüyor. Akne ve deri döküntüleri için çok faydalı. Cilt hücrelerinin sebum üretimini denetleyerek yağ üretimini dengeleyen yeşil kil, yağlı cilt tipine sahip olan herkesin kullanabileceği bir ürün.

Mavi Kil

Hücrelerin oksijenlenmesini sağlayan mavi kil cildi kirlerden arındırarak ışıl ışıl görünmesini sağlar. Mavi kil cilde elastikiyet kazandırır, cilt lekelenmelerini önler ve yaşlanma geciktirici özelliği bulunmaktadır. Tüm cilt tiplerinde kullanılabilir.

Sarı Kil

Çok hassas ve alerjiye yatkın cilde sahip olanlar sarı kili rahatlıkla kullanabilirler. Mineral bakımından oldukça zengin olan sarı kil, cilt hücrelerinin oksijenlenmesini sağlayarak uyarıcı ve canlandırıcı etki gösterir.

Pembe Kil


Hassas ve alerjik reaksiyona yatkın ciltleri tedavi etmek için kullanılıyor. Eser elementler bakımından zengin olan pembe kilin, yatıştırıcı ve onarıcı etkisi var. Pembe kil ciltte hafif pembe renk oluşmasına sebep olabilir. Bu yüzden gece yatmadan önce kullanılıp, temizlenmesi tavsiye ediliyor.

Kırmızı Kil

Kırmızı kil özellikle normal ve kuru hassas ciltler için öneriliyor. Kırmızı kile rengini veren demiroksit. İz elementler bakımından zengin olan bu kil çeşidi cildin yağ dengesini sağlayarak cilt parlamasını önlüyor. Siyah noktalar için bire bir olan kırmızı kilin, kan dolaşımını arttırıcı özelliği de bulunuyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar