Yüz yogası yaparak genç kalmak mümkün

Yüz yogasını birçok bayan biliyor ve uyguluyor günümüzde büyük ilgi görüyor yüz yogası özellikle çalışan bayanların yorgun ciltlerini daha canlı göstermeye yarıyabiliyor.

Çevresel faktörler, yaşanan olaylar, tükettiğimiz besinler, cildi yaşlandırmakta ve yaşında getirmiş olduğu çizgiler, zamanla daha çok belirgin hale gelmesine neden oluyor.

Yüzünüde oluşan bu izleri silmek isteyen ve genç kalmak isteyen çoğu bayan ya da erkek, kozmetiklere akın ediyor. Bu kimyasal ürünler kimi zaman ciltte olumsuz etkiler yaratabiliyor. Egzersiz yapmak vücuda nasıl olumlu etkiliyor ise yüz egzersizi de cildin daha hoş görünmesine katkı sağladığını unutmamalısınız.

Yüz yogası; Yüz kaslarını geliştirdiğinden, yüzünüz eskisinden daha çok sıkılaşmış olur ve bu sayede yaşınız kaç olursa olsun daha genç bir görünüme kavuşursunuz. İstediğiniz her yerde ve saatte yüz yogasını yapabilmek mümkündür. Her yaştan kişi bu yogayı çok kolay bir şekilde yapabilir.

Yüz yogasının farklı hareketleri bulunuyor. Fakat bu hareketleri yaparken dikkat etmekte fayda var. Çünkü yüzünüzün diğer bölgelerinin de kırışmasına sebebiyet verebilir. Kaş ortasında ve yanaklarda oluşan çizgileri gidermek için ve gıdı, sarkmaları gidermek için değişik hareketler var. Bu hareketleri doğru bir şekilde tekrarladığınızda istediğiniz yüze kavuşabilirsiniz.

Sarkma ve gıdı sorununa engel olabilmek için, kaşık yardımına ihtiyacınız olacak. Kaşığı ağzınıza alınız ve yukarı bakarak alt dudağı öne çıkarınız.

Orta parmağınızı alnınıza bastırarak masaj yapınız ve yukarı hareketler ile aynı hizada bu işleme devam ediniz. Bu hareket üç dört defa yapılmalı.

Kaşlarınızın düşük olduğunu düşünüyor ve bundan rahatsız oluyorsanız, çok basit bir hareketle bu durumu ortadan kaldırabilirsiniz. Ellerinizle kaşlarınızı iyice kavrayınız. Ve kırıştırmadan yukarı doğru itiniz. Ve bu esnada kaşlarınızı çatınız. Bu işlemi iki üç defa tekrarlayınız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar