Mikro Botoks yöntemi yaygınlaşıyor

Botoks enjeksiyonlarının uygulama ve kullanım alanları her geçen yıl daha da artıyor. Botoks’un seyreltilmiş dozlarda deri içerisine daha yaygın bir şekilde enjekte edilerek uygulandığı yeni hali ise ‘Mikro Botoks’ oldu.

Henüz çok yeni bir kavram olan Mikro Botoks uygulamasının klasik Botoks uygulamasından en büyük farkı ise cildi hedefliyor olması. Mikrobotoks uygulamalarında Botoks’u daha seyreltilmiş dozlarda adaleye değil, cilde enjekte ediliyor.

Dekolte bölgesinde de uygulanıyor

Mikro Botoks uygulaması ile sadece göz çevresi ve alında değil, yanaklarda, çene kenarlarında, boyunda ve dekolte bölgesinde çok etkili sonuçlar alınabiliyor. Mikro Botoks'ta, adalenin ciltle bağlantısı olan yüzeysel kısmının çalışması önleniyor. Buna, ter ve yağ bezlerindeki küçülmeden kaynaklanan cilt sıkılaşmasının etkisi de ekleniyor ve sonuçta yüz genel olarak toparlıyor.

Çene kenarlarındaki yığılmalar azalıyor. Cilt daha az yağlı, daha sıkı bir görünüm kazanıyor, kırışıklıklar azalıyor. Yağ bezleri küçüldüğü için sivilce ve siyah nokta gelişimi azalıyor. Ciltteki gözenekler küçülüyor ve tüm yüz ve boyun cildinde genel bir toparlanma ve sıkılaşma oluyor. Mikro Botoks uygulamaları klasik Botoks uygulamasına ek olarak ya da tek başına yapılabiliyor.
 
Yöntemin diğer uygulama alanları ise kabarık yara izleri ve keloidlerin tedavisi. Yaranın kasılmasına sebep olan hücrelerin çalışmasını önleyerek yara izlerindeki kabarıklığı ve gerginliği azaltan uygulama özellikle kortizon ve lazer tedavisi ile birlikte kullandığında başarılı sonuçlar veriyor.

Mikro Botoks yönteminin deneyimli ve yetkili hekimler tarafından yapılması diğer estetik uygulamalarda olduğu gibi son derece önemli.

Yorum Gönder

0 Yorumlar