En çok yaptırılan 5 estetik operasyon

Son yıllarda operasyon tekniklerinin gelişmesi ve kısa süren iyileşme dönemleri sayesinde estetik operasyonlara ilgi daha çok arttı. En çok ilgi çeken operasyonların başında Liposuction, meme büyütme, burun estetiği geliyor.

Liposuction

Diyet ve spora rağmen verilemeyen kilolar, bayanları rahatsız ediyor. Son yıllarda bu tür fazlalıklarla mücadelede öne çıkan metod, son yıllarda adını sıkça duyduğumuz Liposuction tekniği. Artık ince mikrokanüllerin yardımı ve Vaser gibi yöntemlerle bayanların istedikleri görünüme kavuşması daha kolay ve daha sancısız oluyor.

Meme estetiği

Meme estetiği , özellikle meme büyütme operasyonu, son yıllarda kadınların en çok tercih ettiği operasyonlardan biri. Uzun yıllar şeklini koruyabilen, doğal görünümlü silikonların geliştirilmesi, yeni tekniklerle daha az iz ve kısa dönemde iyileşme sağlanmasıyla bu tür operasyonlar daha da kolaylaştı.

Burun estetiği

Burun, görünümümüzü şekillendiren en önemli ve karakteristik unsurlardan biri. Burunda yapılacak en ufak değişiklik bile kişinin çehresini değiştirmeye yetiyor. Bundan dolayı, burun operasyonu detaylı düşünerek karar verilmesi gereken bir operasyon türü. Daha ince operasyon aletleri, simülasyonla burnun gelecekteki halini tasarlayabilme, tamponların artık daha konforlu olması operasyon sayısındaki artışın en önemli sebepleri arasında yer alıyor.

Karın germe, karın estetiği

Kadınların, vücutlarında en çok şikâyet ettikleri bölgelerden biri de karınları. Bazen diyetle bazen de egzersizle karnı eritme çalışmaları çoğunlukla hayal kırıklığıyla sonuçlandığı bilinen bir gerçek Günümüzde bu sorun, gelişen plastik cerrahi girişimleriyle artık dert dolmaktan çıkıyor.

Nedeni ne olursa olsun, karın, katları fazlalaşmış deri kısmı oradan alınmadan asla düzelmiyor. Az miktarda deri sarkması olanlarda hareketli egzersizler karındaki bu sarkmayı toparlayabilir ancak bunun dışında ne kadar spor yapılırsa yapılsın fazla deri yerinde kalır ve yeniden düz bir karına sahip olmanın yolu bir karın germeden geçiyor. Karın germede karın bölgesinde yerleşmiş yağlı deri katları altlarındaki yağlarla beraber alınıyor.

Saç ekimi, saç estetiği

Saç ekimi, erkek tipi saç dökülmesi sonucu oluşan saçsız alanda, saç çıkarabilecek etkili bir tedavi yöntem. Kellikle sonuçlanan saç dökülmelerinin yaklaşık %95'i genetik olduğundan, eski saçlara kavuşmak için kullanılan ilaç, krem veya kozmetik ürünler yeterli sonuç vermiyor. Saç dökülmesi bazı kişilerde fiziksel olduğu kadar olumsuz psikolojik etki oluşturuyor.

Saç ekimi, geliştirilen yeni yöntemlerle artık daha sağlıklı ve konforlu olsa da, dikkatli olmayı ve oldukça detaylı çalışma ve tecrübe gerektiren bir operasyon olarak biliniyor. Saçların doğal çıkış açısında ve yönünde ekim yapılması, alınan saç köklerinin dış ortamda bekletilmeden hızlı şekilde nakledilmesi, ekim öncesi ve sonrası sürecin iyi anlatılması bu operasyonun sağlıklı ve başarılı olmasındaki en önemli faktörlerin başında geliyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar