Cilt kırışıklıkları nasıl azaltılabilir?

Bayanların en önemli sorunlarından biri de cilt kırışıklıkları. Yaş ilerdikçe cilt de doğal olarak kırışıyor.

Hepimiz  yaşlanacağımızı, kırışıklıklarımızın giderek artacağını biliyoruz ancak nedense başımıza gelince kolay kolay kabullenemiyoruz.

Peki, cilt kırışıklarını yavaşlatmak, azaltmak için hangi alışkanlıklarımıza ve davranışlarımıza dikkat etmemiz gerekiyor? Cildinize iyi bakıyor musunuz?

Güneş etkisinden korunmak

Hızlı yaşlanmanın en başta gelen nedeni güneşin yaydığı ultraviyole ışınları… Yanık bir tenin cazibesine kapılabilirsiniz ancak güneşe çıktığınızda renginizle birlikte cildinizin de değiştiğini unutmamalısınız. Bu yüzden güneşin olumsuz etkilerinden korunmanızı sağlayacak tedbirleri almalısınız.

Solaryum
a mesafeli olmak

Solaryumda kullanılan ışık bizzat güneş ışığının bir parçası olan ultraviyole A. Üstelik ultraviyole A, cildin daha derin tabakalarına ulaşabildiği için kırışıklık oluşumuna ve cilt yaşlanmasına etki ediyor. Bu yüzden sık sık solaryuma girmemelisiniz. Doğal yollardan bronzlaşmak her zaman iyidir.

Yüz egzersizleri yapmak

Mimiklerinizi cömertçe sergilemek zaman içinde kırışıklıklara yol açabiliyor. Mimik kırışıklıkları daha çok göz çevresi, ağız kenarları ve alında oluşuyor. Bunu biraz olsun engellemek için yüz egzersizlerini denemenizi öneriyoruz. Yüz egzersizleri ile birlikte daha dinamik bir yüz yapısına kavuşacağınız gibi kırışıklıkların artma hızını da bir nebze engelleyebilirsiniz.

Yanlış uyku pozisyonundan vazgeçmek

"Yüz üstü yatıp, ellerimi yastığın altına sokmadan uyuyamıyorum" diyenler için önemli bir haberimiz var: Yüzükoyun yatarak uyumak, özellikle 30'lu yaşlar sonrasında derinin katlanmasına yol açarak kırışıklıklara neden oluyor. Bu yüzden yanlış uyku poziyonlardan bir an önce vazgeçmelisiniz.

Sigaradan kurtulmak

Sigara paketlerinin üzerinde yazan uyarılar hala size vız geliyorsa, bir kez de cildinize bakmayı deneyin. Sigara içen kişilerin cildi daha erken yaşlanıyor, ayrıca ciltleri daha sağlıksız ve mat bir görünüme bürünüyor. Hem cilt sağlığı hem de genel sağlığınız için sigarayı bırakmanızı öneriyoruz.

Yanlış beslenme alışkanlıklarından kurtulmak


A, C, E, selenyum, demir, bakır, çinko içeren antioksidanlar, deriyi güçelendirerek kırışıklıklardan koruyor. Cildin vitaminler ile beslenmesi, kırışıklıkların canınızı sıkmaması için çok önemli. Vitamin dolu bir vücut için kırışıklıklar vız gelir.

Hatalı kozmetik kullanımından kaçınmak

Bakım ürünleri seçerken cildi nemlendiren, kolajen onarımını artıran ürünler olmasına dikkat edin. Makyaj ürünlerinde ise mümkün olabildiğince katkı maddesi az, mineral bazlı ve hipoalerjenik ürünleri tercih edin. Ucuz ve kalitesiz kozmetik ürünlerinin cilt sağlığının en büyük düşmanı olduğunu asla unutmayın.

Hızlı kilo alıp vermemek

Özellikle 30 yaş sonrasında kısa sürede çok kilo alıp vermek deride gevşeme ve sarkmalara yol açabiliyor. Hızlı kilo alan ya da veren kişilerin en çok şikayet ettiği konu cilt kırışıklıkları. Kilo almadan ve vermeden önce bir kez daha düşünün.

Cilt bakımını düzenli yaptırmak

Uygun bir peeling ya da anti-aging bir ürün içeren bakımların düzenli yaptırılması yaşlanmayı geciktirmek açısından yararlı olabilir. Doğal cilt bakım yöntemlerini ve doğal maskeleri uygulamanız kırışıklar ile mücadelede etkili bir yöntem.

Stresten kaçınmak

Stresli ve öfkeli olduğumuzda kaslarımız daha çok kasılıyor. Kasılma en çok boyunda, omuzlarda ve yüzde meydana geliyor. Kasılma tekrarlandıkça da, çizgilere zemenin hazırlıyor. Bu yüzden stresten ve öfkeden uzak durmalısınız. Yoğun ve stresli bir işiniz olabilir. Kendinize ayırdığınız vakitlerde, tatil günlerinde daha rahat hissedeceğiniz aktiviteler ile ilgilenin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar