ıslak kek nasıl yapılır
Islak kek tarifi, ıslak kek en kolay nasıl yapılır?
Islak
kek tarifi, kakaolu ıslak kek, ıslak kek yapılışı, ıslak kek nasıl
yapılır, ıslak kek yapımı, çikolatalı ıslak kek yapımı, ıslak kek sosu,
kakaolu ıslak kek tarifi, ıslak kek oktay usta, ıslak kek tarifi kolay
En çok sevilen tatlı türlerinden biri olan ıslak kek en kolay nasıl yapılır? Islak kek tarifi ile kolay bir şekilde ıslak kek yapabilirsiniz. Islak kek yapılışı ile ilgili ihtiyacınız olan bilgiler bu yazımızda sizleri bekliyor.
Islak kek malzemeleri:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao (25g)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Islak kek üst sosunu hazırlama için:
1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracaksınız) yarım su bardağı süt
Islak kek nasıl yapılır?
Yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır. Bu karışımdan bir su bardağı ayrılır. Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur. Yağlanmış tepsiye dökülerek 170 derecede fırına sürülür. Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışıma yarım bardak süt ilave ederek 1 taşım kaynatılır. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra 10 dk kadar sonra üzerine yavaş yavaş soğuk şerbet dökülür. Üzerine ceviz serpilir. Afiyet olsun...
En çok sevilen tatlı türlerinden biri olan ıslak kek en kolay nasıl yapılır? Islak kek tarifi ile kolay bir şekilde ıslak kek yapabilirsiniz. Islak kek yapılışı ile ilgili ihtiyacınız olan bilgiler bu yazımızda sizleri bekliyor.
Islak kek malzemeleri:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao (25g)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Islak kek üst sosunu hazırlama için:
1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracaksınız) yarım su bardağı süt
Islak kek nasıl yapılır?
Yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır. Bu karışımdan bir su bardağı ayrılır. Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur. Yağlanmış tepsiye dökülerek 170 derecede fırına sürülür. Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışıma yarım bardak süt ilave ederek 1 taşım kaynatılır. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra 10 dk kadar sonra üzerine yavaş yavaş soğuk şerbet dökülür. Üzerine ceviz serpilir. Afiyet olsun...
Yorum Gönder
0 Yorumlar