glisemik indeksi düşük olan yiyecekler
Göbek eritmek için glisemik indeksi düşük besinler
Göbek eritmek için glisemik indeksi düşük besinler tüketirseniz çok kısa zamanda olumlu sonuçları göreceksiniz.
Glisemik indeks (Gİ) karbonhidratların kandaki glükoz düzeylerine olan etkisini ölçme sistemi olarak tanımlanıyor. Göbek yağlarından kurtulmak isteyenler iyi karbonhidradratlar denilen düşük glisemik indeksli besinlerin olduğu bir beslenme düzeni ile beslenmeli.
Glisemik indeksi düşük besinler (55 ve daha az) : Karışık tahıl ekmeği, tam buğday ekmeği, buldur pilavı, makarna, süt-yoğurt, kuru elma, kuru erik, kuru kayısı, portakal, şeftali, armut, erik, çilek, kuru baklagiller (nohut, mercimek, kurufasulye) kuru yemişler, kivi, çiğ havuç.
Glisemik indeksi orta besinler (56-69) : Esmer pirinç, şeker kamışı, arpa ekmeği, yulaf ekmeği, çavdar ekmeği, muz (ham), dondurma, fırında patates, közlenmiş patates.
Glisemik indeksi yüksek besinler (70 ve daha yüksek) : Patates püresi, haşlanmış patates, beyaz ekmek, beyaz pirinç, beyaz şeker, gazlı içecekler, işlenmiş meyve suları, muz(olgun), kavun, üzüm, ananas, şerbetli tatlılar, karpuz, krakerler, mısır cipsi, mısır gevreği
Glisemik indeks (Gİ) karbonhidratların kandaki glükoz düzeylerine olan etkisini ölçme sistemi olarak tanımlanıyor. Göbek yağlarından kurtulmak isteyenler iyi karbonhidradratlar denilen düşük glisemik indeksli besinlerin olduğu bir beslenme düzeni ile beslenmeli.
Glisemik indeksi düşük besinler (55 ve daha az) : Karışık tahıl ekmeği, tam buğday ekmeği, buldur pilavı, makarna, süt-yoğurt, kuru elma, kuru erik, kuru kayısı, portakal, şeftali, armut, erik, çilek, kuru baklagiller (nohut, mercimek, kurufasulye) kuru yemişler, kivi, çiğ havuç.
Glisemik indeksi orta besinler (56-69) : Esmer pirinç, şeker kamışı, arpa ekmeği, yulaf ekmeği, çavdar ekmeği, muz (ham), dondurma, fırında patates, közlenmiş patates.
Glisemik indeksi yüksek besinler (70 ve daha yüksek) : Patates püresi, haşlanmış patates, beyaz ekmek, beyaz pirinç, beyaz şeker, gazlı içecekler, işlenmiş meyve suları, muz(olgun), kavun, üzüm, ananas, şerbetli tatlılar, karpuz, krakerler, mısır cipsi, mısır gevreği
Yorum Gönder
0 Yorumlar